Donderdag opent de Katholieke Hogeschool Kempen officieel het 17e academiejaar.

Algemeen directeur Maurice Vaes blikt om 18 uur in de Campus Geel terug op de verwezenlijkingen van het vorige jaar en kijkt vooruit naar de nieuwe plannen die dit academiejaar te wachten staan.

Gastspreker is Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezonheid en Gezin. Vooraf zijn er van 12 tot 18 uur optredens.

De Katholieke Hogeschool Kempen zag het studentenaantal dit jaar met 4 % aangroeien in vergelijking met vorig jaar, dat ook al een recordjaar was.

Vooral opvallend is de groei van de eerstejaars met 6 %, terwijl het aantal 18-jarigen in ons land 3 % lager ligt dan vorig jaar. Vooral de opleidingen verpleegkunde, orthopedie en elektromechanica kenden een forse groei.

Tijdens de officiële opening van het academiejaar bij de Katholieke Hogeschool Kempen vanavond houdt de personeelsvertegenwoordiging een ludieke actie tegen de toegenomen werkdruk.

Door de besparingen van de Vlaamse overheid is er minder personeel op de KHK, terwijl het aantal studenten wel toeneemt. Het probleem doet zich zowel voor bij de arbeiders van de school als bij de diensten en het onderwijzend personeel.

(khk)